GPiPR 2023./2024.
Kurikul 2023./2024.
Kriteriji za ocjenu iz vladanja
Školski razvojni plan
« Svibanj 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
29 | 30 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 |
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
Projekt "Učenjem do poučavanja"
ŠKOSKI PROJEKTI
"Koliko misliš na okoliš?"
"Socio-emocionalno učenje u OŠ Hvar"
"Ruksak pun kulture"
"Da nam igra bude boja,
spajamo dva škoja"
JUTRO I POPODNE
PRO
JUTRO I POPODNE
Članovi projektnog tima: Borna Tudor, Jere Tudor, Glen Daiters, Nadin Matijašević, Una Vekić, Iva Domančić 28.5.2019.g. su u pratnji odraslih članova tima Natalije Šćepanović i Nade Jeličić posjetili su u Gradskoj knjižnici Hvar vrlo zanimljivo predavanje prof. Zorke Bibić pod nazivom „Zaboravljene namirnice grada i otoka Hvara“ u organizaciji Udruge vodiča Hvar. Prof. Zorka Bibić tom nas je prigodom upoznala s namirnicama prirođenim našem kraju koje su se koristile u svakidašnjoj, ali i blagdanskoj prehrani, a koje se polako zaboravljaju. Globalizacija tržišta i tržišne ponude odražava se i na naše prehrambene navike pa su tako poražavajući podatci istraživanja pokazali kako najveći broj pretile djece imaju mediteranske zemlje, među kojima je i Hrvatska što je znak nestajanja mediteranskih jelovnika s naših stolova. Prehrambene navike su, osim zdravstvenog aspekta i aspekta suživota s prirodom i simbol gastro-kultorološkog identiteta. Sve to, na žalost, polako iščezava i spoznaja o namirnicama koje bi nas mogle vratiti na izvore naše gastronomske pripadnosti je bilo vrlo korisno iskustvo, osobito za naše mlade.
Članovi projektnog tima: Borna Tudor, Jere Tudor, Glen Daiters, Nadin Matijašević, Una Vekić, Iva Domančić 28.5.2019.g. su u pratnji odraslih članova tima Natalije Šćepanović i Nade Jeličić posjetili su u Gradskoj knjižnici Hvar vrlo zanimljivo predavanje prof. Zorke Bibić pod nazivom „Zaboravljene namirnice grada i otoka Hvara“ u organizaciji Udruge vodiča Hvar. Prof. Zorka Bibić tom nas je prigodom upoznala s namirnicama prirođenim našem kraju koje su se koristile u svakidašnjoj, ali i blagdanskoj prehrani, a koje se polako zaboravljaju. Globalizacija tržišta i tržišne ponude odražava se i na naše prehrambene navike pa su tako poražavajući podatci istraživanja pokazali kako najveći broj pretile djece imaju mediteranske zemlje, među kojima je i Hrvatska što je znak nestajanja mediteranskih jelovnika s naših stolova. Prehrambene navike su, osim zdravstvenog aspekta i aspekta suživota s prirodom i simbol gastro-kultorološkog identiteta. Sve to, na žalost, polako iščezava i spoznaja o namirnicama koje bi nas mogle vratiti na izvore naše gastronomske pripadnosti je bilo vrlo korisno iskustvo, osobito za naše mlade.